Fremgangsmåte
Grovhakk løk, gulrot og paprika. Finhakk chili og hvitløk.
Varm olje i en gryte og fres grønnsakene til de er blanke og begynner å få farge. Dryss over spisskummen, malt koriander og chilipulver, og la det frese ca. 1 minutt.
Tilsett hakkede tomater og tomatpuré og kok opp. Senk varmen og la det hele småkoke ca. 5 minutter. Tilsett litt vann om du synes gryten er for tykk.
Skyll bønner og kikerter og ha dem i gryten. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Server gryten rykende varm med limebåter og en klatt rømme. Ferskt, grovt brød er også godt til.
Tips: Varier hvilke grønnsaker du bruker i chiligryten ut fra hva du selv liker og hva du har tilgjengelig. Squash, aubergine og rotgrønnsaker passer godt.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannssen.
Ingredienser
4 personer
2 stk løk
2 stk gulrot
2 stk rød paprika
1 stk rød chili
4 båter hvitløk
2 ss olje
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
½ ts chilipulver
2 bokser hakkede hermetiske tomater
2 ts tomatpuré
1 boks hermetiske røde bønner
1 boks hermetiske kikerter
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 306 kcal/ 58 kcal |
Karbohydrater | 37 g/ 7 g |
Proteiner | 14 g/ 2,5 g |
Fett | 8 g/ 1,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0 g |
- enumettet fett | 4 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 15,5 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: