Fremgangsmåte
Skjær opp alle ingrediensene. Finn frem en gryte eller stekepanne med høye kanter.
Stek karbonadedeig og løk i olje på middels varme. Hakk opp karbonadeigen mens den steker. Tilsett hvitløk og chili, og la surre med noen minutter. Deretter tilsetter du alt krydderet og tomatpure. Bland godt sammen og la det surre et par minutter, før du tilsetter paprika og hermetiske tomater. La gryteretten putre på middels varme i ca. 10 minutter.
Hell væsken av kidneybønnene og skyll dem forsiktig men godt under rennende, kaldt vann. La de renne av og tilsett bønnene i gryteretten. La dem få trekke med i ca. 2 minutter, til bønnene er gjennomvarme. Smak til med limesaft, sukker/søtning, salt og pepper og eventuelt mer av de benyttede krydderne.
Server retten med ønsket tilbehør, for eksempel avokado, limebåter, litt lettrømme eller kesam. Chili con carne kan også serveres med villris eller fullkornsris.
Ingredienser
4 personer
500 g karbonadedeig
1 stor løk, finhakket
1 ss rapsolje
3-4 hvitløksfedd, finhakket
1 rød chili, finhakket
1 ss tomatpuré
2 ts spisskummin
½ ts kajennepepper
1 ts oregano
1 rød paprika, i terninger
1 grønn paprika, i terninger
2 bokser hermetiske tomater
1 boks kidneybønner
Saften av ½ lime
Salt og pepper
Frisk koriander
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 306 kcal/ 58 kcal |
Karbohydrater | 23 g/ 4,5 g |
Proteiner | 34 g/ 6,5 g |
Fett | 6,5 g/ 1 g |
- hvorav mettet fett | 2 g/ 0,4 g |
- enumettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,2 g |
Kostfiber | 10,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: