Fremgangsmåte
Skyll bønnene og kikertene i et dørslag. Bland bønnene, vårløken og krydderurtene i en bolle. Lag en dressing med olje, sitronsaft, salt og pepper, og hell den over.
Hvis du ikke har friske krydderurter, bland 1–2 ts tørre krydderurter i dressingen og la de stå og trekke en stund.
Retten kan enten nytes alene eller som tilbehør til kylling/kjøtt/fisk.
Tips! Du kan også lage salatene med tørre bønner, men da må de ligge natten over i bløt og kokes etter anvisningen på pakken. Husk å helle av vannet de har ligget i bløt i. Da fjernes noe av de gassdannende stoffene.
Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013
Ingredienser
4 personer
1 boks hermetiske salatbønner
1 boks hermetiske kikerter
4 varløk, ½ purre eller 1 liten rødløk, hakket
2 ss friske krydderurter, finhakket
4–5 ss olivenolje/rapsolje
3 ss sitronsaft
½ ts salt
½ ts pepper
Næringsinnhold per porsjon
Energi/Kalorier | 228 kcal/ 148 kcal |
Karbohydrater | 16,5 g/ 11 g |
Proteiner | 10 g/ 6,5 g |
Fett | 12 g/ 7,5 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 8 g/ 5 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 8 g/ 5,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: