Fremgangsmåte
Rens blomkål og del i mindre buketter. Ha blomkålbuketter, løk, vann, buljong og melk i en kjele. Kok opp og la det koke til grønnsakene er møre.
Ta ut noen blomkålbuketter fra suppen og kjør resten av suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Stek bacon sprøtt i en stekepanne, vend inn vårløk og stek et minutt til vårløken er mør.
Fordel blomkålbuketter i suppeskåler og hell over suppe. Pynt med bacon og vårløk.
Tips! Server med en grov brødskive eller pestosnurrer til.
Obs! Retten er glutenfri, men les på pakningen til buljongen om den inneholder gluten, da dette varierer.
Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
4 personer
1 stk blomkål
½ stk finhakket løk
8 dl vann
2 stk hønsebuljongterning
2 dl helmelk
½ ts salt
¼ ts pepper
4 skiver bacon, i små strimler
2 stk vårløk, i tynne skiver
4 skiver bacon, i små strimler
2 stk vårløk, i tynne skiver
Næringsinnhold per porsjon / per 100 gram
Energi/Kalorier | 144 kcal / 34 kcal |
Karbohydrater | 7 g / 1,5 g |
Proteiner | 8 g / 2 g |
Fett | 8,5 g / 2 g |
- hvorav mettet fett | 3,5 g / 1 g |
- enumettet fett | 3 g / 1 g |
- flerumettet fett | 1 g 0,2 g |
Kostfiber | 3 g / 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: