Fremgangsmåte

Fres hvitløk og søtpotet i en varm gryte med olje.

Ha i hermetisk tomat og utblandet buljong, og kok i 5 minutter.

Tilsett quinoa, og kok gryten til søtpoteten er mør, ca. 15 minutter.

Stek biffstrimler i flere omganger i en varm stekepanne med litt margarin. Krydre med salt og pepper.

Tilsett biffstrimlene i gryta.

Anrett biffgryten i en stor skål eller mindre porsjonsskåler. Dryss på grovhakket kruspersille til pynt.

Tips! I originaloppskriften er det også tilsatt bønner. For å få mer fylde kan du tilsette dette, men da vil retten ha et høyere innhold av karbohydrater. Retten blir laktosefri ved å erstatte margarin med margarin uten melk eller olje.

 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen.

Ingredienser

4 personer

600 g biffkjøtt i strimler
2 ss myk margarin til steking
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
2 båter finhakket hvitløk
500 g søtpotet i små terninger
1 ss olje til steking
1 boks hakket hermetiske tomater (à 400 g)
8 dl vann
2 stk hønsebuljongterning
1 3⁄4 dl quinoa
1-2 ts chilipulver
½ ts salt
1⁄4 ts pepper

2 ss grovhakket frisk kruspersille

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 423 kcal/ 110 kcal
Karbohydrater 30 g/ 8 g
Proteiner 38,5 g/ 10 g
Fett 15 g/ 4 g
- hvorav mettet fett 5,5 g/ 1,5 g
- enumettet fett 4 g/ 1 g
- flerumettet fett 4 g/ 1 g
Kostfiber 5,5 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja