Fremgangsmåte
Fres hvitløk og søtpotet i en varm gryte med olje.
Ha i hermetisk tomat og utblandet buljong, og kok i 5 minutter.
Tilsett quinoa, og kok gryten til søtpoteten er mør, ca. 15 minutter.
Stek biffstrimler i flere omganger i en varm stekepanne med litt margarin. Krydre med salt og pepper.
Tilsett biffstrimlene i gryta.
Anrett biffgryten i en stor skål eller mindre porsjonsskåler. Dryss på grovhakket kruspersille til pynt.
Tips! I originaloppskriften er det også tilsatt bønner. For å få mer fylde kan du tilsette dette, men da vil retten ha et høyere innhold av karbohydrater. Retten blir laktosefri ved å erstatte margarin med margarin uten melk eller olje.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen.
Ingredienser
4 personer
600 g biffkjøtt i strimler
2 ss myk margarin til steking
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
2 båter finhakket hvitløk
500 g søtpotet i små terninger
1 ss olje til steking
1 boks hakket hermetiske tomater (à 400 g)
8 dl vann
2 stk hønsebuljongterning
1 3⁄4 dl quinoa
1-2 ts chilipulver
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
2 ss grovhakket frisk kruspersille
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 423 kcal/ 110 kcal |
Karbohydrater | 30 g/ 8 g |
Proteiner | 38,5 g/ 10 g |
Fett | 15 g/ 4 g |
- hvorav mettet fett | 5,5 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 4 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 4 g/ 1 g |
Kostfiber | 5,5 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: