Fremgangsmåte
1 porsjon = 2 brødskiver av 35 gram.
Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett oljen og det tørre. Elt deigen godt sammen og la den forheve i minst 30 min.
Elt inn nøttene i deigen. Del deigen i tre like store deler. Legg i smurte brødformer eller form runde brød og legg dem på stekebrett. Etterhev i minst 30 min.
Pensles med melk/egg eller sprayes med temperert vann. Strø solsikkekjerner over brødene og stek dem ved 200 °C på nederste rille, ca. 40 min.
Dusj brødet med vann under steking for sprø skorpe.
Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013
Ingredienser
1 l vann
50 g gjær
½ dl olivenolje
1 ts salt
10 dl hvetemel
6-8 dl sammalt hvete
6-8 dl sammalt rug fin
100 g valnøtter, hakket
20 g solsikkekjerner
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 156 kcal/ 223 kcal |
Karbohydrater | 23 g/ 33 g |
Proteiner | 5 g/ 7 g |
Fett | 4 g/ 5,5 g |
- hvorav mettet fett | 0,4 g/ 0,6 g |
- enumettet fett | 1,5 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 2,5 g |
Kostfiber | 5 g/ 7 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: