Fremgangsmåte
Pisk raskt sammen balsamicoeddik og olje, smak til med salt og pepper. Hell dressingen i bunnen av et glass med lokk.
Skjær tomat og mozzarella i tynne skiver. Legg skivene lagvis i glasset, med noen blader basilikum mellom.
Pynt eventuelt med en liten cherrytomat eller basilikum på toppen om du skal servere salaten straks. Hvis, ikke sett på lokk og nyt salaten når det er tid for lunsj.
Oppskrift er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Getty Images / Yulia_Kotina
Ingredienser
4 personer
4 ss balsamicoeddik
4 ss virgin olivenolje
1 ts salt
1 ts pepper
4 stk tomat
4 stk fersk lett mozzarella (á 125 g)
24 blader frisk basilikum
Næringsinnhold per porsjon / per 100 g
Energi/Kalorier | 450 kcal / 184 kcal |
Karbohydrater | 5,5 g / 2 g |
Proteiner | 38 g / 15,5 g |
Fett | 30 g / 12 g |
- hvorav mettet fett | 14 g / 5,5 g |
- enumettet fett | 12 g / 5 g |
- flerumettet fett | 1 g / 0,5 g |
Kostfiber | 1,5 g / 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: