Fremgangsmåte

Kjør cottage cheese og kulturmelk/kefir eller melk og yoghurt i en blender til en masse. Visp inn eggene.

Kjør havregryn til mel i blender og tilsett bakepulver, fiberhusk og salt. La røren stå å svelle i 5-10 minutter.

Stekes på middels varme i vaffeljern eller i stekepanne.

Avkjøl på rist og server med godt pålegg, en god salat eller bruk dem som wraps.

Næringsinnholdet inkluderer ikke fiberhusk

Tips! Hvis du ønsker glutenfri vafler kan du bruke glutenfri havregryn.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Ida Marie Pedersen, fitfoodbyIda. Foto: Ida Marie Pedersen

Ingredienser

3 personer

3 egg
3 dl cottage cheese
Ca. 3 dl skummet kulturmelk (ev. kefir eller kombinasjon av melk + yoghurt naturell)
3 dl lettkokte havregryn
2 ts bakepulver
2-3 ts fiberhusk (kan sløyfes)
½ ts salt

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 405 kcal/ 132 kcal
Karbohydrater 33 g/ 11 g
Proteiner 28 g/ 9,5 g
Fett 16 g/ 5 g
- hvorav mettet fett 5 g/ 1,5 g
- enumettet fett 4,5 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 4 g/ 1,2 g
Kostfiber 7 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja