Fremgangsmåte
Kjør cottage cheese og kulturmelk/kefir eller melk og yoghurt i en blender til en masse. Visp inn eggene.
Kjør havregryn til mel i blender og tilsett bakepulver, fiberhusk og salt. La røren stå å svelle i 5-10 minutter.
Stekes på middels varme i vaffeljern eller i stekepanne.
Avkjøl på rist og server med godt pålegg, en god salat eller bruk dem som wraps.
Næringsinnholdet inkluderer ikke fiberhusk
Tips! Hvis du ønsker glutenfri vafler kan du bruke glutenfri havregryn.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Ida Marie Pedersen, fitfoodbyIda. Foto: Ida Marie Pedersen
Ingredienser
3 personer
3 egg
3 dl cottage cheese
Ca. 3 dl skummet kulturmelk (ev. kefir eller kombinasjon av melk + yoghurt naturell)
3 dl lettkokte havregryn
2 ts bakepulver
2-3 ts fiberhusk (kan sløyfes)
½ ts salt
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 405 kcal/ 132 kcal |
Karbohydrater | 33 g/ 11 g |
Proteiner | 28 g/ 9,5 g |
Fett | 16 g/ 5 g |
- hvorav mettet fett | 5 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 4,5 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 4 g/ 1,2 g |
Kostfiber | 7 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: