Fremgangsmåte
Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett fingervarmt vann og bland godt til gjæren er oppløst. Skrell og riv gulrøttene fint. Tilsett de revne gulrøttene og alle de andre ingrediensene unntatt melet og egget, og bland.Ha i melet litt etter litt, og jobb med deigen til den blir fast og smidig. Spar litt mel til utbakingen.
Sett deigen til heving under et klede i ca. 40 minutter. Strø mel på bakebordet, ha deigen på det og kna deigen smidig. Tilsett mer mel hvis det trengs. Form deigen til en lang pølse og del den i 21 biter.
Legg rundstykkene på et bakepapirkledd stekebrett, og la dem heve under et klede i ca. 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 225 grader.
Pensle rundstykkene med et vispet egg og dryss for eksempel over linfrø, gresskarkjerner eller valmuefrø. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Tidsforbuk er aktiv tid.
Tips! Rundstykkene kan også bakes med sammalt hvetemel istedetfor speltmel. Det går også an å bruke glutenfritt mel, hvis det er et ønske å ha de glutenfrie. Da må du derimot prøve deg litt fram når det kommer til mengde mel.
Ingredienser
Antall 21
25 g gjær
5 dl lunkent vann
2 gulrøtter
1 dl solsikkefrø
½ dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl bokhveteflak
1 dl hirse
½ ss salt
1 ss honning
13-14 dl spelt, fullkorn
1 egg
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 192 kcal/ 223 kcal |
Karbohydrater | 27 g/ 31 g |
Proteiner | 8 g/ 9 g |
Fett | 5 g/ 5,5 g |
- hvorav mettet fett | 0,5 g/ 0,7 g |
- enumettet fett | 1,5 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 2,5 g |
Kostfiber | 6,5 g/ 7 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: