Fremgangsmåte
Vask og rens bærene før bruk.
Ha alle ingrediensene i en bolle og rør godt sammen.
Syltetøyet er uten konserveringsmidler og uten koking. Sukker/Sukrin vil derfor ikke løse seg like godt opp i syltetøyet. Syltetøyet har også begrenset holdbarhet, men holder seg i kjøleskap et par dager.
Ingredienser
Antall 1
300 g bringebær
200 g jordbær
100 g sukrin (ev 50 g Sukrin og 50 g med annen søtning)*
1 ss sitronsaft
2 ss vann
* Sukrin er ikke like søtt som sukker på smak. For å få søtere smak kan deler av Sukrin erstattet med mer intense søtningsstoff. Halve mengden kan også erstattes med sukker, hvis du kun ønsker et sukkerredusert syltetøy.
Næringsinnhold per 100 g
Energi/Kalorier | 31 kcal |
Karbohydrater | 5 g |
Proteiner | 1 g |
Fett | 0,3 g |
- hvorav mettet fett | 0 g |
- enumettet fett | 0 g |
- flerumettet fett | 0,3 g |
Kostfiber | 3,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: