Fremgangsmåte
Skålding:
Bland sammen ingrediensene til skåldingen i en bakebolle, og la stå på benken i 30 minutter.
Hoveddeig:
Ha resten av ingrediensene i samme bakebolle som skåldingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Elt på lav fart i fire minutter, øk tempoet og elt videre i ti minutter. Dekk bakebollen med plast eller klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. en time.
Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og kjevle den ut til et rektangel på ca. 30×50 cm. Smør på pesto, og fordel soltørkede tomater utover. Rull deigen forsiktig sammen til en lang pølse. Skjær 2 cm tykke skiver av deigpølsen, til ca. 20 snurrer. Legg snurrene på en stekeplate med bakepapir med snittflaten opp. Dekk snurrene med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse, ca. 20 minutter.
Ha litt revet ost på toppen av hver pestosnurr. Stek midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutt eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret brød og korn (tilpasset Diabetesforbundet).
Ingredienser
Antall 20
Skålding:
400 g sammalt hvete, fin
4 dl kokende vann
Hoveddeig:
300 g Fibramel
2 ts salt
2 dl melk
½ pakke gjær
Fyll:
200 g pesto
150 g finhakkede soltørkede tomater
150 g revet gulost
Næringsinnhold per porsjon / per 100 gram
Energi/Kalorier | 230 kcal / 252 kcal |
Karbohydrater | 28,5 g / 31,5 g |
Proteiner | 8 g / 9 g |
Fett | 8,5 g / 9 g |
- hvorav mettet fett | 2 g / 2 g |
- enumettet fett | 2 g / 2,5 g |
- flerumettet fett | 3 g / 3,5 g |
Kostfiber | 3,5 g / 4 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: