Fremgangsmåte
Visp sammen egg, vann og salt. Smelt margarin/olje i en panne og hell i en fjerdedel av eggeblandingen.
Stek omeletten ved å skyve den stivnete massen inn mot midten, slik at det som fortsatt er flytende kommer i direkte kontakt med pannen
Skyll og del tomatene i to. Skjær basilikumen i biter.
Legg på en fjerdedel av tomatene og basilikumen, når omeletten begynner å bli ferdig. Brett den dobbelt, og hvelv den over på en tallerken. Gjenta for de tre neste omelettene.
Kan gjerne serveres med en lett salat.
Retten er laktosefri så lenge man bruker rapsolje eller melkefri margarin til steking.
Tidsforbruk angitt er for en omelett.
Ingredienser
4 personer
8 små egg eller 6 store egg
8 ss vann
¼ ts salt
2 ss rapsolje eller myk margarin
16 cherrytomater
1 dl frisk basilikum
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 227 kcal/ 93 kcal |
Karbohydrater | 2 g/ 1 g |
Proteiner | 16 g/ 6,5 g |
Fett | 17 g/ 7 g |
- hvorav mettet fett | 3,5 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 7,5 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 4 g/ 1,5 g |
Kostfiber | 1,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: