Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene utenom fyllet i en bakebolle, og bland godt.
Del fetaosten i biter, tomatene i båter og grovhakk babyspinaten. Bland forsiktig inn i muffinsrøren.
Bruk et muffinsbrett med plass til 12 muffins. Plasser papirformer i muffinsbrettet og fyll 2/3 av formen.
Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i 20–25 minutter. Avkjøl på rist.
Tips! Kan brukes som mellommåltid eller i matpakka.
Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra brød og korn. Foto: Nadin Martinuzzi.
Ingredienser
Antall 12
Muffinsrøre:
160 g fullkornshvetemel (Fibra)
30 g solsikkekjerner
30 g sesamfrø
2 ts bakepulver
1 ts sukker
¼ ts salt
2 egg
150 g mager kesam
½ dl melk
3 ss olje
Fyll:
75 g fetaost
10 røde cherrytomater
50 g babyspinat
Næringsinnhold per porsjon / per 100 g
Energi/Kalorier | 149 kcal / 210 kcal |
Karbohydrater | 12 g/ 16 g |
Proteiner | 6,5 g / 9,5 g |
Fett | 8 g / 11 g |
- hvorav mettet fett | 2 g / 2,5 g |
- enumettet fett | 3,5 g / 5 g |
- flerumettet fett | 1,5 g / 2,5 g |
Kostfiber | 2,5 g / 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: