Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene utenom fyllet i en bakebolle, og bland godt.

Del fetaosten i biter, tomatene i båter og grovhakk babyspinaten. Bland forsiktig inn i muffinsrøren.

Bruk et muffinsbrett med plass til 12 muffins. Plasser papirformer i muffinsbrettet og fyll 2/3 av formen.
Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i 20–25 minutter. Avkjøl på rist.

Tips! Kan brukes som mellommåltid eller i matpakka.

Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra brød og korn. Foto: Nadin Martinuzzi.

Ingredienser

Antall 12

Muffinsrøre:
160 g fullkornshvetemel (Fibra)
30 g solsikkekjerner
30 g sesamfrø
2 ts bakepulver
1 ts sukker
¼ ts salt
2 egg
150 g mager kesam 
½ dl melk
3 ss olje

Fyll:
75 g fetaost
10 røde cherrytomater
50 g babyspinat

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 149 kcal / 210 kcal
Karbohydrater 12 g/ 16 g
Proteiner 6,5 g / 9,5 g
Fett 8 g / 11 g
- hvorav mettet fett 2 g / 2,5 g
- enumettet fett 3,5 g / 5 g
- flerumettet fett 1,5 g / 2,5 g
Kostfiber 2,5 g / 3 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja