Fremgangsmåte
Oppskriften gir makrellrøre til ca. 6 skiver. Næringsinnhold per porsjon er makrellrøre til en brødskive.
Fjern eventuelt skinn og ben fra makrellfiletene. Mos deretter filetene med en gaffel i en liten bolle. Bland inn rømme, majones, sitron, finhakket urter og revet pepperrot.
Server på grov brødskive med litt smør og salatblader. Ha rikelig med makrellrøre på.
Tips! Bytt ut rømme med laktosefri rømme for å få makrellrøren laktosefri.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn.
Ingredienser
Antall 6
2 stk fileter varmrøkt makrell (eller peppermakrell)
4 ss rømme
2 ss majones
Saft av en halv sitron
Dill og/eller gressløk
Litt revet pepperrot og sitronskall
Næringsinnhold per porsjon / per 100 g
Energi/Kalorier | 196 kcal / 294 kcal |
Karbohydrater | 1 g / 1,2 g |
Proteiner | 8,5 g / 13 g |
Fett | 17,5 g / 26 g |
- hvorav mettet fett | 4 g / 6 g |
- enumettet fett | 7,5 g / 11 g |
- flerumettet fett | 4 g / 6,5 g |
Kostfiber | 8,5 g / 13 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: