Fremgangsmåte
Elt sammen mel, margarin, cottage cheese og vann i en bolle eller kjøkkenmaskin. Dekk med plast og la deigen hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter eller over natten.
Trykk deigen ut i små paiformer. Pass godt på at deigen dekker godt opp langs sidene. Prikk bunnen med en gaffel og forstek paibunnene i ca. 10 minutter ved 225 °C.
Skjær skinke i strimler og sjampinjong i skiver. Skjær paprika i små terninger og purren i strimler. Riv osten.
Visp egg og ha i melken. Bland i skinke og de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
Fordel fyllet i paibunnene. Dryss revet ost på toppen. Stekes ved 180 °C i ca. 30 minutter.
Tips! For å gjøre oppskriften litt mer juleinspirert kan man bruke juleskinke istedet for skinke. Da vil kalorinivået bli litt høyere. Man kan også finhakke litt rødkål og ha i fyllet.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer.
Ingredienser
4 personer
Mager paibunn:
60 g hvetemel
65 g fullkornshvetemel
50 g flytende margarin
75 g cottage cheese
2 ss vann
Fyll:
100 g kokt skinke
100 g frisk sjampinjong
1⁄4 stk purre
½ stk rød paprika
50 g halvfet hvitost
2 stk egg
3 dl lettmelk
1 ts salt
½ ts pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 322 kcal/ 172 kcal |
Karbohydrater | 21 g/ 11,5 g |
Proteiner | 19,5 g/ 10,5 g |
Fett | 17 g/ 10,5 g |
- hvorav mettet fett | 4,5 g/ 2,5 g |
- enumettet fett | 4,5 g/ 2,5 g |
- flerumettet fett | 6,5 g/ 3,5 g |
Kostfiber | 4 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: