Fremgangsmåte
Bland sammen alle ingrediensene til en røre/deig. Den blir ganske klissete.
Legg på stekebrett med 2 skjeer. Strø gjerne noe frø på toppen med litt tørkede urter. Stek i ca. 15 min på 180 grader.
Deigen gir ca. 12 små rundstykker.
Foto: Dion Hinchcliffe
Ingredienser
Antall 10
4 egg
10 g fiberhusk *
40 g linfrø
40 g solsikkefrø
80 g mandelmel *
1 ts bakepulver
Klype salt
Ev. tørkede urter (basilikum, oregano)
* Fiberhusk hjelper til å binde deigen bedre sammen. Du får kjøpt fiberhusk på helsekost og flere dagligvarebutikker.
* Mandelmel er mandler, som er skåldet og finmalt. Mandelmel får du kjøpt på helsekost og flere dagligvarebutikker. Kan også lages selv, ved gitt fremgangsmåte.
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 123 kcal/ 327 kcal |
Karbohydrater | 1 g/ 4 g |
Proteiner | 6 g/ 16 g |
Fett | 10 g/ 27 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 3 g |
- enumettet fett | 5 g/ 12 g |
- flerumettet fett | 4 g/ 9 g |
Kostfiber | 2,5 g/ 6 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: