Fremgangsmåte
Rens chiliene (fjern frøene) og finhakk disse. Surr dem lett i margarin ved middels varme i noen minutter sammen med spisskummenfrøene, slik at aromaen kommer frem. Legg litt til side som benyttes som pynt ved servering.
Rens og finhakk løken, og skrell og riv gulrøttene på et rivjern. Ha smør i en vid og stor kjele og surr løken i noen minutter til den begynner å bli blank og myk. Tilsett revet gulrot, spisskumfrø, chili, røde linser, vann, buljongterning og lettmelk. Kok opp blandingen og la den stå og småkoke i ca 15 minutter eller inntil de røde linsene er myke.
Kjør suppen i en hurtigmikser eller med en stavmikser til den er jevn og glatt. Smak til suppen med salt og pepper.Server suppen med finhakket koriander, yoghurt naturell og blandingen med chili og spisskumfrø.
Tips: Hvis du ønsker en hottere suppe, tilsettes det mer frisk chili.
Næringsberegningene er gjort med myk margarin.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.melk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
- 2 stk rød chili (klasse 1)
- 3 ts spisskummenfrø
- 1 ss smør/myk margarin
- 1 stk løk
- 600 g gulrot
- 2 ss smør /myk margarin
- 140 g røde linser
- 5 dl vann
- 1 stk grønnsakbuljong (terning)
- 7 dl lettmelk
- salt og pepper
- 2 ss frisk koriander, finhakket
- 2 dl yoghurt naturell
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 379 kcal/ 63 kcal |
Karbohydrater | 43 g/ 7 g |
Proteiner | 18,5 g/ 3 g |
Fett | 13 g/ 2 g |
- hvorav mettet fett | 5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 4 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 10 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: