Fremgangsmåte

Fordel bær, havregryn, revet eple og melk i fire glass eller en annen beholder med lokk.

Ha på lokk, og sett glass i kjøleskapet til neste morgen.

Rør rundt i grøten like før servering og tilsett vaniljekesam.

Pynt med friske bær og nøtter, frø eller ristet havregryn.

Spe med mer melk hvis grøten er for fast.

NB: Næringsberegningen er gjort med bruk av lettmelk (0,5% fett) men inluderer ikke eventuelle bær eller nøtter til topping. 
Tidsberegningen inkluderer aktiv tilberedning. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn. Foto: Per Sollerman

Ingredienser

4 personer

4 dl havregryn
4 dl melk
2 dl vaniljekesam (gjerne en mager variant)
2 finrevne epler
Bringebær, blåbær eller andre friske bær
Nøtter og ristede havregryn til pynt

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 262 kcal/ 118 kcal
Karbohydrater 35,5 g/ 16 g
Proteiner 11,5 g/ 5 g
Fett 7 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 1,5 g
- enumettet fett 2 g/ 1 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,5 g
Kostfiber 5 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja