Fremgangsmåte
Bland sammen kikertmel, vann, bakepulver, gurkemeie, spiskummin, hvitløkspulver/ hvitløk og salt etter smak. Bland godt sammen, slik at alle klumper blir borte.
Tilsett sitron (ev. eddik, eller eplecider) og bland godt sammen. Ha deretter i grønnsakene bland alt sammen til en røre.
Forvarm en panne til middels varme, og smelt margarin i panna. Bruk en øse og lag fire små kikertpannekaker av røren. Stek over et par omganger. Bruk en stekespade til å forme kakene. Stek i 4-5 min., snu og stek videre 4-5 min. til. Pannekakene kommer til å heve en god del.
Server gjerne med avokado og skinke, eller med litt lettrømme/kesam og friske urter på toppen. Passer også godt til annet salt pålegg.
Tips! Kikertpannekakene er laktosefri hvis du bruker rapsolje til steking.
Ingredienser
Antall 4
1 ½ dl kikertmel*
1 ½ dl vann
½ teskje bakepulver
En klype gurkemeie
½ teskje spiskummin
1/4 teskje hvitløkspulver/ev. ½ fedd fersk
Havsalt etter smak
Saften av en halv liten sitron, 1 teskje eplecider eller eddik
1 håndfull fersk spinat
1 liten håndfull champignon
½ sjalottløk, finhakket
7 cherrytomater, delt i to eller fire
1 ss rapsolje eller mykt margarin til steking
*Kikertmel får du kjøpt på Helsekost og på nettbutikker som selger helsekost.
Næringsinnhold per stk/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 112 kcal/ 150 kcal |
Karbohydrater | 10,5 g/ 14 g |
Proteiner | 5 g/ 7 g |
Fett | 5 g/ 6,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 2 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 2 g |
Kostfiber | 3 g/ 4 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: