Fremgangsmåte

Bland sammen kikertmel, vann, bakepulver, gurkemeie, spiskummin, hvitløkspulver/ hvitløk og salt etter smak. Bland godt sammen, slik at alle klumper blir borte.

Tilsett sitron (ev. eddik, eller eplecider) og bland godt sammen. Ha deretter i grønnsakene bland alt sammen til en røre.

Forvarm en panne til middels varme, og smelt margarin i panna. Bruk en øse og lag fire små kikertpannekaker av røren. Stek over et par omganger. Bruk en stekespade til å forme kakene. Stek i 4-5 min., snu og stek videre 4-5 min. til. Pannekakene kommer til å heve en god del.

Server gjerne med avokado og skinke, eller med litt lettrømme/kesam og friske urter på toppen. Passer også godt til annet salt pålegg.

Tips! Kikertpannekakene er laktosefri hvis du bruker rapsolje til steking.

 

Ingredienser

Antall 4

1 ½ dl kikertmel*
1 ½ dl vann
½ teskje bakepulver
En klype gurkemeie
½ teskje spiskummin
1/4 teskje hvitløkspulver/ev. ½ fedd fersk
Havsalt etter smak
Saften av en halv liten sitron, 1 teskje eplecider eller eddik
1 håndfull fersk spinat
1 liten håndfull champignon
½ sjalottløk, finhakket
7 cherrytomater, delt i to eller fire
1 ss rapsolje eller mykt margarin til steking

*Kikertmel får du kjøpt på Helsekost og på nettbutikker som selger helsekost.

Næringsinnhold per stk/ per 100 gram

Energi/Kalorier 112 kcal/ 150 kcal
Karbohydrater 10,5 g/ 14 g
Proteiner 5 g/ 7 g
Fett 5 g/ 6,5 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 1,5 g
- enumettet fett 2 g/ 3 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 2 g
Kostfiber 3 g/ 4 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei