Fremgangsmåte

1 porsjon = 2 scones

Bland alle de tørre ingrediensene og rør inn yoghurt til en smidig deig.

Del deigen i fire deler. Lag flate runde kaker, ca. 15 cm i diameter.

Legg dem på stekeplate med bakepapir. Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv for du steker dem pa 225 °C i ca. 12 min. Riv hver kake i fire deler etter steking. Deigen gir 16 scones.

Serveres nystekte med pålegg etter ønske. Kan også fryses ned.

Oppskriften er hentet fra Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013

Ingredienser

8 personer

2 dl fin sammalt hvete
3 dl grov sammalt hvete
1 dl havregryn
2 dl hvetemel
1/2 ts salt
4 ts bakepulver
4 dl yoghurt

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 229 kcal/ 209 kcal
Karbohydrater 38 g/ 34,5 g
Proteiner 9,5 g/ 8,5 g
Fett 3 g/ 2,5 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 1 g
- enumettet fett 1 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,5 g
Kostfiber 6 g/ 6 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja