Fremgangsmåte
Bland alt det tørre. Hell over vannet og bland godt.
La blandingen stå og svelle i minst 10 minutter.
Sett stekeovnen på 150⁰ C varmluft.
Røren spres utover tre bakeplater med bakepapir på. For å få blandingen fordelt jevnt utover, bruk en slikkepott dyppet i litt vann.
Sett alle tre brettene i ovnen på 150⁰ C. La dem steke i en time. En halv time inn i steketiden bytter du rundt på brettene og bruker et pizzahjul eller en kniv til å dele opp knekkebrødene i passende biter.
Etter en time er de ferdig stekt. Legg knekkebrødene til tørk på rist.
Knekkebrødene bør oppbevares tørt og tett, gjerne i en boks.
Oppskrift og bilde er hetet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Alexander Benjaminsen
Ingredienser
1 personer
2 dl havregryn
2 dl grov sammalt rug
2 dl solsikkekjerner
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
1 dl hvetekli (kruskakli)
2 ts salt
7½ dl vann
Næringsinnhold per 100 gram
Energi/Kalorier | 230 kcal |
Karbohydrater | 14,5 g |
Proteiner | 8 g |
Fett | 14 g |
- hvorav mettet fett | 2 g |
- enumettet fett | 5 g |
- flerumettet fett | 6,5 g |
Kostfiber | 6 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: