Fremgangsmåte
Sette stekeovnen på 175 grader.
Fres rødløk og hvitløk i litt olje, til løken blir blank og myk. Rens og skyll spinaten og ha den i stekepannen sammen med løken. La den surre med til spinaten så vidt faller sammen.
Tilsett matfløten og tomatene, og smak til med salt og pepper. Fordel blandingen i fire smurte ildfaste former.
Knekk et egg forsiktig oppi hver av formene. Stek cocottene midt i ovnen ved 175 grader (over- og undervarme) til egget stivner, etter ca 15 minutter.
Mens cocottene står i ovnen rister du gresskarkjernene i en tørr stekepanne. Du kan også bruke tørristede pinjekjerner.
Gi de ferdigstekte cocottene et lite dryss med maldonsalt og nykvernet sort pepper, samt litt friske urter eller spirer og ristede gresskarkjerner.
Server cocottene umiddelbart sammen med grovt brød og spekeskinke.
Tips! Ønsker du en laktosefri rett kan du erstatte Vita Hjertego Matfløte med laktosefri matfløte. Da vil det være et høyere innhold av fett enn oppgitt i næringsinnholdet. Ønsker du en glutenfri rett kan du erstatte grovbrød med glutenfritt brød eller lavkarborundstykker.
Ingredienser
4 personer
½ rødløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss rapsolje
200 gram frisk spinat
4-6 cherrytomater, delt i to
1 dl Vita Hjertego Matfløte
Salt og pepper
4 egg
3 ss gresskarkjerner, ristet
Frisk timian eller spirer
Tilbehør:
4 skiver spekeskinke
4 skiver grovt brød, gjerne hjemmelaget
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 206 kcal/ 114 kcal |
Karbohydrater | 4 g/ 2 g |
Proteiner | 14 g/ 8 g |
Fett | 14,5 g/ 8 g |
- hvorav mettet fett | 5,5 g/ 3 g |
- enumettet fett | 5 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 1,5 |
Kostfiber | 2 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: