Fremgangsmåte
Oppskriften gir bønnesalat til ca. 7 skiver. Næringsinnhold per porsjon er bønnesalat til ca. en brødskive.
Ha bønnene i en bolle og knus dem lett med en gaffel. Bland inn finhakket rødløk, finhakket basilikum, kesam og sennep.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Ønsker du mer smak, kan du ha i en liten klype cayennepepper. Server på en grovbrødskive.
Tips! For å gjøre bønnesalaten laktosefri kan du bytte ut kesam med laktosefri kesam.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn.
Ingredienser
Antall 7
150g bønner i lake
½ rødløk, finhakket
10 basilikumblader
1 ss kesam
1 ts dijonsennep
Salt og nykvernet pepper
Litt sitronsaft
Næringsinnhold per porsjon / per 100 gram
Energi/Kalorier | 29 kcal / 77 kcal |
Karbohydrater | 4 g / 9,5 g |
Proteiner | 2 g / 5 g |
Fett | 0,5 g / 1 g |
- hvorav mettet fett | |
- enumettet fett | |
- flerumettet fett | |
Kostfiber | 2 g / 4,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: