Fremgangsmåte
Sett ovnen på 190 grader, og finn fram en 24 cm springform.
Visp egg, sukrin og sukrinmelis til en luftig eggedosis. Dette tar ca 15 minutter.
Når eggedosisen er ferdig, tilsettes mager kesam og frøene i vaniljestangen. Rør dette forsiktig inn slik at du beholder luftigheten. Sikt i det tørre og rør dette forsiktig inn i røren.
Ha gjerne bakepapir i bunn av formen eller smør godt. Ha røren i formen.
Rør Philadelphiaosten i en bolle. Smaksett med sukrinmelis.
Legg klatter av osten oppå kaken og dra en gaffel gjennom slik at osten fordeler seg.
Stek kaken på 190 grader i 15-20 minutter.
Kaken skal være litt bløt. Kaken kan falle sammen litt på midten.
Server kaken litt lun. Strø litt sukrinmelis oppå og pynt med bær.
Tips! Kaken kan lages helt glutenfri ved å erstatte spelt med mandelmel eller glutenfritt mel.
Ingredienser
12 personer
4 egg
300 g mager kesam
100 g sukrinmelis
100 g sukrin
70 g kakao
40 g speltmel
30 g fiberfin (glutenfritt, fint fiberrikt mel)
1 ts salt
1 vaniljestang
4 ts bakepulver
200 g Philadelphia light + sukrinmelis
Næringsinnhold per stykke/ per 100 g
Energi/Kalorier | 121 kcal/ 133 kcal |
Karbohydrater | 7 g/ 8 g |
Proteiner | 8 g/ 9 g |
Fett | 6 g/ 7 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 3,5 g |
- enumettet fett | 2 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 0,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 2 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: