Fremgangsmåte

Skill eggeplommene fra eggehviten. Pass på å ikke få med noe av eggeplommen. Det er også viktig at bakebollen og vispen er helt ren og tørr.

Tilsett eggehvitene og halvparten av sukrinmelis i bakebollen og pisk til en luftig marengs. Tilsett så resten av melisen, og pisk i ca.5 minutter.

Maizena og hvitvinseddik piskes deretter forsiktig inn. Resultatet er en tykk og glatt krem.

Putt marengsen i en sprøytepose eller bruk en brødpose, og klipp av tuppen på posen.

Sprøyt ut 6 sirkelformer. Sprøyt en ekstra runde i ytterkanten, slik at du får en grop til å legge krem i.

Stekes midt i ovnen på 120 grader i ca 30-40 minutter. Kakene skal få en gyllen farge. Begynner de å litt for mørke på toppen kan du sette de litt lenger ned i ovnen og dekke over med bakepapir.

Avkjøl på en rist.

Pisk fløte til krem. Tilsett vaniljekesam og smak ev. til med litt søtning.

Fordel kesamkremen i pavlovaformene, og legg friske bær på toppen eller ved siden av. 

Foto: Diabetesforbundet

Ingredienser

6 personer

2 eggehviter
50 gram sukrinmelis med stevia eller sukrinmelis*
1 ts hvitvinseddik
½ ts maizena

Kesamkrem

1 dl kremfløte
1 dl vaniljekesam

Friske bær etter smak.

*Sukrinmelis er ikke like søt som sukrinmelis med stevia. Den har også en «kaldere» ettersmak.

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 92 kcal/ 140 kcal
Karbohydrater 4 g/ 6 g
Proteiner 2,5 g/ 4 g
Fett 7 g/ 11 g
- hvorav mettet fett 4,5 g/ 7 g
- enumettet fett 1,5 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 0,2 g/ 0,5 g
Kostfiber 1 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja