Fremgangsmåte
Skill eggeplommene fra eggehviten. Pass på å ikke få med noe av eggeplommen. Det er også viktig at bakebollen og vispen er helt ren og tørr.
Tilsett eggehvitene og halvparten av sukrinmelis i bakebollen og pisk til en luftig marengs. Tilsett så resten av melisen, og pisk i ca.5 minutter.
Maizena og hvitvinseddik piskes deretter forsiktig inn. Resultatet er en tykk og glatt krem.
Putt marengsen i en sprøytepose eller bruk en brødpose, og klipp av tuppen på posen.
Sprøyt ut 6 sirkelformer. Sprøyt en ekstra runde i ytterkanten, slik at du får en grop til å legge krem i.
Stekes midt i ovnen på 120 grader i ca 30-40 minutter. Kakene skal få en gyllen farge. Begynner de å litt for mørke på toppen kan du sette de litt lenger ned i ovnen og dekke over med bakepapir.
Avkjøl på en rist.
Pisk fløte til krem. Tilsett vaniljekesam og smak ev. til med litt søtning.
Fordel kesamkremen i pavlovaformene, og legg friske bær på toppen eller ved siden av.
Foto: Diabetesforbundet
Ingredienser
6 personer
2 eggehviter
50 gram sukrinmelis med stevia eller sukrinmelis*
1 ts hvitvinseddik
½ ts maizena
Kesamkrem
1 dl kremfløte
1 dl vaniljekesam
Friske bær etter smak.
*Sukrinmelis er ikke like søt som sukrinmelis med stevia. Den har også en «kaldere» ettersmak.
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 92 kcal/ 140 kcal |
Karbohydrater | 4 g/ 6 g |
Proteiner | 2,5 g/ 4 g |
Fett | 7 g/ 11 g |
- hvorav mettet fett | 4,5 g/ 7 g |
- enumettet fett | 1,5 g/ 2,5 g |
- flerumettet fett | 0,2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 1 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: