Fremgangsmåte
Nøttebunn:
Kle bunnen av en 23 cm springform med bakepapir. Klipp en lang strimmel av bakepapiret som du legger langs kanten inni formen.
Finhakk nøttene, så fint du klarer, eller med en liten blender.
Smelt sjokolade over vannbad og rør nøttene i sjokoladen. Hell nøttesjokoladen i formen og press den utover til et jevnt lag.
Bringebærmousse:
For å lage mousse kan du først legge gelatinplatene i en stor skål med 1 liter vann. La dem ligge å bløte seg i 10 minutter.
Kok opp frosne bringebær, sukker og sitronsaft. La småkoke helt til bærene er tint og most. Trekk kjelen av platen. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør dem inn i den varme bringebærpureen. Sil av bringebærfrøene og la pureen avkjøle seg til romtemperatur.
Pisk kremfløte og gresk yoghurt til en myk krem. Rør kremen inn i bringebærpureen og hell den i springformen. Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer eller natten over.
Glasur
Varm opp fløten til kokepunktet og hell den over hakket sjokolade.
Rør alt sammen til du har en glatt glasur.
Avkjøl glasuren til romtemperatur.
Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret langs kanten.
Hell den avkjølte sjokoladeglasuren over toppen av kaken og la det renne litt ned langs sidene.
Pynt med friske bær og stemorsblomster.
NB: Tidsberegningen inkluderer ikke nedkjøling.
Tips! Kaken kan gjøres laktosefri ved å bruke laktosefri fløte og laktosefri gresk yoghurt.
Kaken er utviklet for Diabetesforbundet av Ida Gran-Jansen. Foto: Ida Gran-Jansen.
Ingredienser
12 personer
Nøttebunn
100 g peanøtter
100 g mandler
150 g smeltet mørk sjokolade
Bringebærmousse
500 g frosne bringebær
100-125 g sukker, evt sukrin
2 ss sitronsaft
8 gelatinplater
5 dl kremfløte
200 g gresk yoghurt
Sjokoladeglasur
¾ dl kremfløte
75 g mørk sjokolade, finhakket
Tilbehør
Bringebær
Jordbær
Stemorsblomster
Næringsinnhold per stykke/ per 100 g
Energi/Kalorier | 327 kcal/ 285 kcal |
Karbohydrater | 17 g/ 14,5 g |
Proteiner | 7 g/ 6 g |
Fett | 25,5 g/ 22 g |
- hvorav mettet fett | 14 g/ 12 g |
- enumettet fett | 9 g/ 7,5 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 2 g |
Kostfiber | 3 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: