Fremgangsmåte
Del en vaniljestang på tvers, deretter deler du ene halvdelen på langs så du kan skrape ut frøene med en kniv. Ha både frøene, vaniljestangen, Sukrin+ og melken i en kjele. La det koke opp til kokepunktet, trekk pannen av platen og la blandinga stå og trekke ut mest mulig smak.
Bland sammen maisenna og eggeplomme i en egen bolle.
Ta vaniljestangen ut av melkeblandingen og slå den over bollen med maisenna og egg. Rør godt og hell deretter blandingen over i kjelen igjen.
Varm opp på svak varme mens du rører hele tiden, når blandingen når kokepunktet begynner det å tykne. Rør noen ganger etter blandingen er blitt tykk, og trekk pannen til side.
Avkjøl litt før du vender inn kesam og har over i to porsjonsdessertskål.
Sett kaldt, vaniljepuddingen er klar etter 1-2 timer i kjøleskapet.
Tidsforbruk er aktiv tid.
Server med nyrørte bringebær eller bringebærcoulies.
Tips! Ønsker du en laktosefri dessert kan du erstatte lettmelk med laktosefri lettmelk og kesam med laktosefri kesam.
Ingredienser
3 personer
3 dl lettmelk
2 ss sukrin +*
1 vaniljestang
25 g maisenna
2 eggeplommer
2 ss kesam
* Sukrin + er søtere enn vanlig Sukrin.
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 123 kcal/ 93 kcal |
Karbohydrater | 13 g/ 9,5 g |
Proteiner | 6 g/ 4,5 g |
Fett | 5,5 g/ 4 g |
- hvorav mettet fett | 2 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 2 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 0,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 0 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: