Fremgangsmåte
Rør sammen ingrediensene. Det er bedre å ha en litt tykkere røre enn veldig tynn. Da henger de bedre sammen. Stek på middels varme til de får en gyllen farge. Lag 6 små pannekaker.
* Søtpotetmos lager du ved å koke søtpoteter møre, sile av vannet og mose med gaffel eller stavmikser. Du kan og mikrobake den ved å dele søtpotet i to, og inn i mikroen til den er mør, det vil ta 5-10 minutter. Fjern skallet og mos.
Tips! For laktosefri pannekaker bruker du laktosefri melk.
Foto: Steven Depolo, Flickr
Ingredienser
3 personer
1 egg
2 store ss søtpotetmos*
30 g havregryn, kan males til mel
15 g hvetemel, eller ev.mer havregryn
Kanel, kardemomme, søtning etter smak
Ev. ½ ts bakepulver for mer luftige pannekaker
Melk til passe konsistens
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 100 kcal/ 158 kcal |
Karbohydrater | 13 g/ 20,5 g |
Proteiner | 5 g/ 7,5 g |
Fett | 3 g/ 4,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 1 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 0,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 1,5 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: