Fremgangsmåte
Smelt smør og sukrin gold i en kjele over lav varme. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladebitene og Sukrin +. La det smelte under forsiktig omrøring. Rør inn siktet hvetemelet og bland inn ett og ett egg om gangen.
Fyll 8 smurte porsjonsformer ca 2/3 fulle med sjokolademassen. Har du ikke porsjonsformer kan du benytte doble muffinsformer.
Stekes midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme) i ca. 7-10 minutter, til det ytterste laget har stivnet, men kaken fortsatt har en flytende kjerne. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, så følg med de siste minuttene.
Bruk en kniv og skjær lett rundt kanten av formen og hvelv deretter kakene umiddelbart på tallerkener. Står de for lenge i formen, vil fondanten fortsette å steke siden formen er varm. La dem stå et minutt for å sette seg.
Tips! Du kan lage røren dagen før og sette det kaldt. Husk å ta ut røren minst 1 time før du skal steke de. Hvis ikke kan det gå ut over steketiden. Fondantene blir glutenfri ved å bruke glutenfritt mel.
Server med bær og litt lett vaniljeis eller kesam vanilje. Bringebærcoulies er også godt ved siden av.
Ingredienser
8 personer
125 g margarin eller smør
60 g sukrin gold*
30 g sukrin+*
150 g mørk sjokolade (70%) eller sukkerfri mørk sjokolade, hakket
85 g siktet hvetemel
4 egg
8 former
Smør og mel til å strø formene
* Du kan også bruke annen søtning tilsvarende 125 g sukker.
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 286 kcal/ 336 kcal |
Karbohydrater | 14 g/ 16 g |
Proteiner | 6 g/ 7,5 g |
Fett | 45 g/ 27 g |
- hvorav mettet fett | 10 g/ 12 g |
- enumettet fett | 8 g/ 9,5 g |
- flerumettet fett | 3 g/ 3,5 g |
Kostfiber | 1 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: