Fremgangsmåte
Kok opp soyamelk med malte pistasjnøtter og vaniljepulver på svak varme. La blandinga stå og trekke en times tid, så den trekker ut mest mulig smak.
Visp eggeplommer og Sukrin + sammen til en luftig eggedosis med håndmikser.
Hell melkeblandinga over i en bolle og visp sammen med kokosmelken til en jevn blanding.
Vend blandingene inn i hverandre med en slikkepott, og ha over i en boks. Sett i fryseren minst 3-4 timer.
Isen kan være ganske hard rett fra fryseren, så den er best etter 40 minutter i kjøleskapet før servering.
Tidsforbruk er aktiv tid.
Ingredienser
4 personer
70 g malte pistasjnøtter
1,5 dl soyamelk
120 g fullfett kokosmelk, den stive delen
1 ts ekte vaniljepulver, ev. frø fra 2 vaniljestenger
3 eggeplommer
2-3 ss Sukrin+, ev. annen søtning tilsvarende 4-6 ss sukker
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 212 kcal/ 216 kcal |
Karbohydrater | 2 g/ 2 g |
Proteiner | 7,5 g/ 8 g |
Fett | 19 g/ 19 g |
- hvorav mettet fett | 8 g/ 8 g |
- enumettet fett | 6 g/ 6 g |
- flerumettet fett | 3,5 g/ 3,5 g |
Kostfiber | 2,5 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: