Fremgangsmåte
Legg gelatinplatene i kaldt vann for å bløte de opp. Kok opp melk og fløte sammen med sukker og den splittede vaniljestangen. Ha i gelatinplatene i den varme væsken så de smelter, og sil blandingen. Bland inn yoghurten og fordel i porsjonsglass. La de stå kaldt i minst 3-4 timer så de stivner.
Til servering skraper du ut innholdet i en halv pasjonsfrukt og har på toppen av hvert glass. Enkelt og friskt! Du kan også servere friske bær til.
Tidsforbruk er aktiv tid.
Tips! Hvis du ønsker en laktosefri variant, kan du erstatte yoghurt, melk og fløte med laktosefrie produkter.
Ingredienser
6 personer
5 dl yoghurt naturell
1 ½ dl melk
½ dl fløte
½ dl Sukrin+ eller 1 dl Sukrin (ev.søtning etter ønske)
3 gelatinplater
1 vaniljestang
3 pasjonsfrukt
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 156 kcal/ 82 kcal |
Karbohydrater | 5,5 g/ 4,5 g |
Proteiner | 5,5 g/ 4,5 g |
Fett | 6,5 g/ 5 g |
- hvorav mettet fett | 4 g/ 3,5 g |
- enumettet fett | 1,5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | |
Kostfiber | 0,3 g/ 0,2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: