Fremgangsmåte

Rens og skjær jordbær i fire.

Grovhakk valnøttkjernene.

Legg jordbær, valnøtter og yoghurt lagvis i pene serveringsglass.

Drypp over flytende honning og topp med jordbær.

Tips! Ønsker du en laktosefri dessert kan du erstatte gresk yoghurt med laktosefri yoghurt naturell.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet).

Ingredienser

4 personer

400 g jordbær
4 ts flytende honning (gjerne akasiehonning)*
4 dl gresk yoghurt eller annen naturell type
40 g valnøttkjerner

* Akasiehonning har lavere GI enn vanlig honning. Derfor kan det være et godt valg.

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 210 kcal/ 95 kcal
Karbohydrater 21 g/ 10 g
Proteiner 6 g/ 3 g
Fett 11 g/ 5 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 1,5 g
- enumettet fett 2 g/ 1 g
- flerumettet fett 5 g/ 2 g
Kostfiber 3 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja