Fremgangsmåte

Varm stekeovnen til 240 °C, og sett på grillfunksjon om du har. Stikk noen hull i auberginene før du legger dem i en ildfast. Sett den midt i ovnen, og stek i omtrent en time. Snu gjerne auberginene underveis noen ganger. Auberginene er kalre når de faller sammen og skallet sprekker opp. 

Når auberginene er ferig grillet og noe avkjølt tar du ut massen, og blander dette med finhakket hvitløk. 

Skjær tomat, paprika og løk i små biter, samt hakk valnøttene. Bland alle ingrediensene i en bolle. Tilsett granateplemassen, og smak til med salt. 

Pynt med litt valnøtter og olivenolje, og så er retten klar til servering. 

Ingredienser

6 personer

1 kg aubergine

2 stk hvitløksfedd

En tomat

½ rød paprika

½ grønn paprika

En løk

30 g valnøtter

2 dl olivenolje

2 dl granateplemelasse

Persille etter ønske, og kan unnværes.

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 375 kcal/ 131 kcal
Karbohydrater 9 g/ 3 g
Proteiner 3 g/ 1 g
Fett 33,5 g/ 12 g
- hvorav mettet fett 4,5 g/ 1,5 g
- enumettet fett 22,5 g/ 8 g
- flerumettet fett 4 g/ 1,5 g
Kostfiber 12 g/ 4 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei