Fremgangsmåte

Fyll en stor bolle med kaldt vann, skjær sitronen i biter og legg dem i vannet.

Rens hønsekjøttet med vann, fjern skinnet og skjær kjøttet i passe store biter. Legg hønsebitene i bollen med kaldt vann og sitron.

Rens løken og hakk i små små biter. 

Ha løken i en gryte og stek til den er gylden (lys/mellombrun). La den steke på middels/lav varme. Du trenger ikke olje eller smør. 

Tilsett olje og la den steke i ca. 10-15 min.

Når løken er ferdig stekt, tilsett Berbere og la den stekes i ca. 15 min på lav/middels varme. 

Tilsett hakkete tomater og la den koke i ca. 25 min, gjerne lengre. Om det blir tørt, tilsett litt vann og rør av og til. 

Skyll hønsekjøttet med rennende kaldtvann, og ha dem i tomatsausen. La det trekke på svak/middels varme til hønsen er ferdig kokt i ca. 35-45 min.

Tilsett resten av ingredienser til slutt og la den koke i ca. 10 min under røring

Hardkok eggene, skrell dem, og prikk hull i dem med en gaffel/kniv. Tilsett eggene i sausen. 

Ingredienser

6 personer

3 stk løk                                

ca. 1kg høns

4 ss olivenolje                                

4-5 ss Berbere (krydderblanding) 

3-4 ss meierismør                        

1 boks hakkete tomater

2 stk sitroner                                                      

8 egg

1 fedd hvitløk                                           

Litt malt pepper

Salt etter smak                                  

½ ts malt ingefær

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 440 kcal/ 116 kcal
Karbohydrater 8 g/ 2 g
Proteiner 54 g/ 14 g
Fett 20 g/ 5,5 g
- hvorav mettet fett 6 g/ 1,5 g
- enumettet fett 9,5 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 3 g/ 1 g
Kostfiber 4 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei