Enten påsken skal tilbringes på hytta, i byen eller ved sjøen, trenger man inspirasjon til god mat. Frokost, lunsj og middag kan fort drøye over timer når man hygger seg i godt selskap.
I tillegg til at maten skal smake godt, bør den også være næringsrik og sunn. Vi ønsker å gi tips til oppskrifter på frokost/lunsj og middag. Her skal det være litt for enhver smak. Hva med grove frokostvafler istedetfor brød til frokost, og lammestek eller skrei til middag? La deg inspirere av oppskriftene under.
Oppskrifter
Frokost/lunsj
Foto: Alexander Benjaminsen, Matprat.no
Grønnsaksrøsti med speilegg er smakfulle små pletter, som gir deg akkurat det du trenger; god mat!
Foto: Synøve Dreyer, Matprat.no
Grove vafler er et godt og sunt alternativ når du er lei brødskivene til frokost. Fyll dem med litt grønt og næringsrike egg, som gir et godt tilskudd av mange av de vitaminene og mineralene du trenger. Vaflene er også en fin variasjon i matpakka.
Foto: Melk.no
Enkelt å lage og smaker kjempegodt som lunsj. Det er i tillegg perfekt turmat.
Middag
Foto: Mari Svenningsen, Matprat.no
Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske. Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver.
Foto: Sentralen, Godfisk.no
Skreien er i sesong kun noen få måneder i året. Benytt sjansen til å nyte denne kvalitetsfisken mens du kan. I denne oppskriften serverer du stekt skreifilet med rødvinssaus, ristet sopp og råstekte poteter. Kan det bli bedre?
Foto: Sara Johannessen, Matprat.no
Prøv en curry uten karri. Dette er en deilig, varmende gryte med aner fra Karibien. Vi har brukt lårfilet av kylling, som er saftig og mørt, og tåler lang varmebehandling uten å bli tørt.