I år er det 102 år siden vi startet med den årlige begivenheten i Norge. Dagen finner sted andre søndag i februar, og det var Oslo-kvinnene Dorothea Schjoldager og Karen Platou sammen med flere som fikk gjennomslag for å etablere dagen for første gang i 1918. Mange feirer dagen med å lage et fint kort, servere frokost på sengen eller bake en kake.
Flere butikker selger tilpassede morsdagsgaver, men mor setter nok like stor pris på kaffe servert på senga. Det går helt fint å lage overraskelsen kvelden i forveien. Her får du inspirasjon til hva du kan lage til mor.
Ha en koselig feiring!
Frokost og kaffe på sengen
Scones trenger ikke å heve og kan derfor enkelt røres sammen på morgen. Disse er grove, så de metter godt. Server med pålegg som ost eller syltetøy.
Server en frisk smoothie til frokosten. Denne er med blåbær og et hint av ingefær, men du kan putte i mors favorittbær.
Foto: Trines matblogg
Noe søtt
Som en fantastisk avslutning på søndagsmiddagen kan man kjøpe en flott kake, men dersom du ønsker å bake selv kan vi foreslå disse søte fristelsene:
Epledessert med havregryn og kesam
Denne desserten med syrlig eplemost, ristet havregryn og vaniljekesam er et litt sunnere alternativ til den tradisjonelle desserten tilslørte bondepiker. Og ikke minst enkel å lage.
Foto: Diabetesforbundet
Minipavlova med kesamkrem og bær
Lag nydelige minipavlova, som passer perfekt som porsjonskaker. Pyntet opp med friske bær blir det en smaksopplevelse for hele familien.
Foto: Diabetesforbundet
Gulrotmuffins med smak av krydder
Deilige muffins med smak av gulrotkake. Disse kan lages kvelden før og kan for eksempel serveres sammen med frokosten.
Foto: Diabetesforbundet
Fastelavensboller med en sunnere vri
I år tilkommer fastelavn på samme dag som morsdagen. Slå to fluer i en smekk og lag disse fastelavnsbollene med en sunnere vri.
Foto: Colourbox