Julekoldtbord og salt snacks 

  • Tapas-snacks av ulike slag (olivener, minipaprika med ostefyll, soltørkede tomater i marinade osv.).
  • Rugkjeks med ost – og kanskje ett glass rødvin til.
  • Hjemmelaget rekecocktail (ev. krepsehaler) med avokado og sitron.
  • Fersk mozzarella- og tomatsalat med frisk basilikum

Her er noen oppskrifter til julekoldtbordet:

Juleskinke med chiliappelsin

Juleskinke med chiliappelsin

Foto: Mari Svenningsen, Matprat.no

Fargerik og spenstig jueltapas som krever liten innsats på kjøkkenet. Pynter opp ethvert tapasbord.

 

Hvit bønnesalat med pinnekjøtt

Hvit bønnsalat med pinnekjøtt

Foto: Mari Svenningsen, Matprat.no

Rester etter pinnekjøttmiddagen kan fint brukes på koldtbordet. Pinnekjøtt og hvite bønner er en kjempegod kombinasjon. En gledesspreder av en salat som er lett å lage.

 

Waldorfsalat

Waldorfsalat

Foto: Flickr

Waldorfsalat passer godt til kalkun og kylling, og egner seg ellers ypperlig til koldtbordet.