Julekoldtbord og salt snacks
- Tapas-snacks av ulike slag (olivener, minipaprika med ostefyll, soltørkede tomater i marinade osv.).
- Rugkjeks med ost – og kanskje ett glass rødvin til.
- Hjemmelaget rekecocktail (ev. krepsehaler) med avokado og sitron.
- Fersk mozzarella- og tomatsalat med frisk basilikum
Her er noen oppskrifter til julekoldtbordet:
Juleskinke med chiliappelsin
Foto: Mari Svenningsen, Matprat.no
Fargerik og spenstig jueltapas som krever liten innsats på kjøkkenet. Pynter opp ethvert tapasbord.
Hvit bønnesalat med pinnekjøtt
Foto: Mari Svenningsen, Matprat.no
Rester etter pinnekjøttmiddagen kan fint brukes på koldtbordet. Pinnekjøtt og hvite bønner er en kjempegod kombinasjon. En gledesspreder av en salat som er lett å lage.
Waldorfsalat
Foto: Flickr
Waldorfsalat passer godt til kalkun og kylling, og egner seg ellers ypperlig til koldtbordet.