Oppskriftene har basis i sunne, gode råvarer, men smak står vel så mye i fokus. Hva med pai, grillspyd eller salat med stekt spekeskinke, og en litt sunnere bløtkake til dessert?
Småretter til 17 mai-bordet
Salat med stekt spekeskinke
Foto: Alf Børjesson, Frukt.no
Stekt spekeskinke er nydelig når den får noen minutter i ovnen. Sprø og fin, og helt perfekt i salater - som denne.
Pai med spinat og sopp
Foto: Colourbox
Denne paien kan enten lages i en stor form eller i flere små. Lages den i flere små får du mange porsjonspaier som passer fint på koldtbordet.
Sitronmarinerte kyllingspyd
Foto: Colourbox
Nydelige kyllingspyd, med smak av sitron, hvitløk og gode urter. Passer bra til både koldtbordet og til eventuell grilling på 17 mai.
Fransk potetsalat
Foto: Eplekjelleren, Frukt.no
Fransk potetsalat er en herlig og frisk potetsalat med god smak av purre som veldig lett kan serveres til de fleste retter. Bruk den potetsorten du ønsker.
Bulgursalat
Foto: Astrid Hals, Frukt.no
En salat med bulgur, oliven og fetaost. Næringsrik og god. Passer bra til blant annet grillmat og spekemat. Derav et bra tilbehør på koldtbordet.
Lefseruller med røkelaks
Foto: Espen Neersveen, Melk.no
En gammel slager, som er god fingermat. Raskt å lage er det også.
Bakt egg i avokado
Foto: Colourbox
En annerledes vri på bruken av egg og avokado. Og ja, varm avokado er faktisk godt. Server gjerne med spekeskinke. En ny slager på koldbordet.
Klassikere på 17 mai - bordet:
|
Noe søtt
Bløtkake med friske bær
Foto: Colourbox
Bløtkake er en klassiker til 17 mai. Her har du oppskriften på en nydelig bløtkake med lite sukker og mindre fett.
Minipavlova kesamkrem og bær
Foto: Tea Kristiansen, Diabetesforbundet
Nydelige minipavlova, som passer perfekt som porsjonskaker. Pyntet opp med friske bær blir det en smaksopplevelse for ganen.
Hjemmelaget yoghurtis
Foto: Colourbox
Nydelig og frisk yoghurtis som er superenkel å lage. I tillegg er den sunn, med god bær etter ønske.
Frisk frukt- og bærsalat
Foto: Colourbox
Frisk frukt-og bærsalat i 17. mai-farger.