Unngå tatovering på steder du ofte injiserer insulin, for å unngå å få blekket i blodbanen og øke helsemessig risiko. Blekket kan inneholde giftige stoffer. Du må heller ikke tatovere eller pierce områder med dårlig blodsirkulasjon. Ben er også en dårlig plass å tatovere, men da mest hvis blodsirkulasjonen i bena er dårlig, noe som er mer vanlig blant eldre.  

Hygiene for tatovering:
Vær sikker på at tattoo/piercing-studioet har god standard, er rent, at det jobber profesjonelle der og at de har en autoclave-maskin som steriliserer kirurgiske instrumenter. Tatovøren skal ha på seg hansker under hele prosessen. Pass på at de skifter til en ny nål, før de bruker den på deg, ellers er det sjanse for at du kan få infeksjoner, HIV, stivkrampe eller det lever-skadende viruset hepatitt C.

Hygiene for piercing:
Ta ikke på det piercede stedet med skitne hender, og rens den daglig til den har grodd. Ved store hevelser og betenthet rundt piercingen er det smart å ta ut smykket så raskt som mulig. Hevelsen vil da etter hvert gå ned, og sjansen for at såret gror fint uten å etterlate seg arr, er bedre.

Tungepiercing:
Det som er mer spesielt med tungen, enn for eksempel øyenbrynet, er at det er flere bakterier i munnen. Det er også lett å tilføre munnen bakterier, ved for eksempel å kysse noen. Derfor er dette med hygienen veldig viktig. Skyll munnen etter hvert måltid og etter hver røyk de første ukene etter en tungepiercing er tatt, og unngå alkohol, kyssing og eventuelt andre ting en munn kan brukes til. 

Vær også forsiktig med å leke med piercingen på tennene. Piercingkulene, som er laget av kirurgisk stål, er harde, og knuser eller skader tennene raskt. Derfor kan det være lurt å kjøpe plastkuler til å sette på stanga, så det er de som brekker hvis man er så uheldig å tygge på den. Vær også nøye på at kulene sitter godt fast, så det ikke er mulighet for å svelge dem.

Husk at det er spesielt viktig for personer med diabetes å passe på tennene sine. Vær klar over at noen smaksløker kan bli ødelagt og tungen kan bli nummen. Problemer med sikling eller talefeil kan også forekomme hos de med tungepiercing.

Noen fakta:
• Tatovering: Blekk blir stukket under huden og danner bilder som varer livet ut.
• Piercing: Hull laget av nål, der et smykke settes inn. Nese, øre, leppe, øyenbryn og tunge er vanlige plasser for dette.
• Barbell: Piercingsmykke med rett stang. Vanlig i for eksempel tunge.
• Blekk: Det som brukes i tatoveringspennen og som deretter stikkes under huden.
• Bananstang: Et piercingsmykke der stangen er bøyd. Brukes i for eksempel navle.
• Hudgrafitti: Slangnavn på tatovering.